diumenge, 26 de maig del 2019

TONA VOTA. 8 hores de ràdio en directe.

Des de les 9 del matí fins a les vuit del vespre, amb una pausa per dinar, Ràdio Vedruna ha estat emetent la programació especial preparada per a la jornada d'eleccions municipals a Tona.
Un total de 22 nois i noies de 3r d'ESO han estat treballant a l'estudi i al col·legi electoral per poder-vos informar cada hora de la participació en aquestes eleccions.
El reportatge "40 anys d'ajuntaments democràtics", dividit en tres blocs per fer-lo més agradable, ha repassat els deu consistoris de Tona d'ençà de les primeres eleccions municipals, l'any 1979.
Un altre reportatge divulgatiu ha repassat la història de Tona. En aquest cas hem comptat amb la participació en directe de l'historiador Carles Puigferrat.
També hem explicat el funcionament del procés electoral i com s'obtenen els regidors aplicant la Llei d'Hondt.
Durant tot el dia hem fet un sondeig a peu d'urna i a les vuit en punt, després d'aplicar les dades obtingudes en una taula d'Excel, hem fet la nostra previsió. En aquesta ocasió, no l'hem encertada de ple, però ens hi hem acostat prou. Els resultats finals han estat tan ajustats que una petita diferència de vots podia variar molt l'assignació de regidors.
Estem molt satisfets de la feina feta i esperem que hagi estat d'utilitat.
El nostre agraïment i la felicitació a tots els nois i noies que durant la jornada han experimentat la sensació d'actuar com a autèntics periodistes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada